توسعه فردی و شکستهای ما
این روزها یکی از واژه هایی که شاید خیلی به گوشهای ما میرسه ، واژه ی “توسعه فردی” است ، در پادکستها ، گفتگوها و همینطور رویدادهایی که شرکت می کنیم .
واقعاً توسعه فردی چه معنی دارد ؟ و چرا اینقدر در اکوسیستم های کسب و کار ، کارآفرینی و استارتاپی این واژه کاربرد دارد ؟
توسعه فردی شامل گروهی از فعالیتها و مهارتهایی است که یادگیری آن ها به ما کمک میکند در روابط شخصی ، اجتماعی، کاری و تحصیلی بهتر عمل کنیم و در کل یادبگیریم چطوری بهتر زندگی کنیم .
یکی از دلایلی که این واژه در مباحث کارآفرینی جایی برای خودش پیدا کرده این است که شکست و موفقیت یک کسب و کار نوپا و ناپایدار به مقدار بسیار زیادی به شخصیت و سبک زندگی مالک و ایده پرداز آن وابسته است و درواقع کسب و کار، حالات فردی مالک خود را در درون خود کپی می کند .
برای مثال اگر مالک و کارآفرین ، انسان نامنظمی باشد این نامنظمی و بی نظمی فردی یا در کل و یا در قسمتی از کسب و کار ، خود را بروز میدهد و درحالت شدید خود ، موجب شکست کسب و کار می شود .
لطفاً به راحتی از این قسمت عبور نکنید و در ذهن خود کمی عمیق تر به این مساله بپردازید .
یک مثال ساده، شما یک استارتاپ دارید و 6 ماه برروی طرح خود فعالیت کرده اید و قرار است هفته آینده در یک رویداد سرمایه گذاری طرح خود را برای سرمایه گذاران ارائه دهید ، یک اسلاید هم ساخته اید که ساختن آن یک هفته زمان برده است ولی به دلیل بی نظمی ذاتی و یا ذهنی فایل آن را هربار در یک جای لپ تاپ خود ذخیره کرده اید و در روز ارائه بجای فایل نهایی ، فایل تکمیل نشده و ناقص را اجرا می کنید و با دیدن آن تمرکز خود را از دست داده و موقعیت جذب سرمایه را به راحتی از دست میدهد ، به همین راحتی .
حال نسبت با این مثال به راحتی می توانید معایب کسب و کار ، استارتاپ و یا حتی زندگی اجتماعی خود را در شخصیت خود جستجو کنید .
یک مثال دیگر ، شما مدیر یک کسب و کار دو ساله هستید و از مراحل ابتدایی کسب و کار خود با موفقیت عبور کرده اید و در جایگاهی هستید که نیاز به ساختن کانالهای ارتباطی با دیگران برای رشد دادن کسب و کار خود دارید ، ولی به دلیل نداشتن روابط عمومی مناسب ، فن بیان شیوا و یا درک و شناخت دیگران در ارتباط گیری ناتوان هستید و این ناتوانی ضربه ای مستقیم است به کسب و کار شما .
حال این مثالهای ساده را می توانید در زندگی زناشویی و یا در رابطه های دوستی خود عیناً مشاهده کنید .
پس میشود در اینجا به راحتی دلیل رونق گرفتن واژه “توسعه فردی” را در اکوسیستمهای کارآفرینی و استارتاپی متوجه شد ، البته باید توجه کرد که اگر انسان در تعاملات شخصی ، خانوادگی و اجتماعی خود هرچه سالم تر و اصلاح پذیرتر باشد دایره تعاملات قوی و مستحکمی را برای خود رقم میزند .
پس اگر در فعالیتهای خود شکست خورده اید ، ابتدا ریشه شکست را در شخصیت خود و عدم پایبندی به اصلاح آن جستجو کنید و واژه توسعه فردی را بیش از پیش جدی بگیرید و در قدم دوم خود را برای اصلاح و بهبود فردی خود متقاعد سازید و توسعه فردی خود را آغاز کنید .
دیدگاهها 1